DIS&DIS Contact Details:
Main address: Strada Closca 54, camara 3 300350 Timisoara
Tel:+34932694415, E-mail: [email protected] Victoria Estrada DIS&DIS logo
wine glass

CARACTERUL

SPANIOL

Spaniolii sunt joviali și sociabili, efervescenți și plini de viață.

Dacă putem spune cu certitudine că oul a fost mai întâi și abia apoi găina, nu este la fel de simplu să ne dăm seama dacă vinurile locale au influențat caracterul spaniolilor sau, invers, esența Spaniei s-a imprimat asupra vinurilor Denominación de Origen (DO, adică denumire de origine protejată) și le face să fie atât de speciale.

POVEȘTI

ÎMBUTELIATE

Un lucru e sigur – când deschizi o sticlă de vin spaniol armonia de arome și gusturi care te învăluie este mai mult decât rezultatul climei și al terenului; este chiar pasiunea viticultorilor și sufletul unui popor iubitor de soare, muzică și sărbătoare.

 

De la nord la sud și de la Marea Mediterană până pe coasta Atlanticului, fiecare regiune din Spania ne-a făcut cadou o gamă variată de vinuri unice. De băut și de trăit.

 

Vinurile spaniole sunt în același timp un fel delicios care nu trebuie să lipsească de la nicio masă și o înlănțuire de povești despre locuri și oameni, capturate în sticle pentru a putea fi împărtășite cu restul lumii.

PARFUM ADUS

DE VÂNT

Vinurile din nord-estul Spaniei, în special din regiuna Catalonia, sunt modelate de poveștile aduse de departe de vânturile care suflă în regiune. De exemplu, vinul Emporda Denominación de Origen (DO), provine din regiunea cu același nume, situată pe Costa Brava, o zonă superbă, mângâiată de vantul Tramontana ce suflă dinspre nord, venind dinspre Pirinei.

 

Vânturile blânde dinspre Mediterana ne-au dat vinuri albe cu note acrișoare, vinuri roze delicate, dar și vinuri roșii corpolente și cu personalitate.

 

Dacă vrei ceva mai delicat sau mai fresh, caută influența vânturilor în regiunea Terra Alta, în sortimente din soiuri autentice precum Garnacha.

 

Iar dacă vrei ceva mai extravagant, alege vinurile roșii DO din regiunea Cariñena, din vechiul regat al Aragonului.

ROȘU

CA PASIUNEA

Dacă vrei vinuri roșii corpolente și cu personalitate, alege fără greș din sortimente DO din regiunea Ribera de Duero, recunoscute pentru caracterul expresiv, bogat în tanin; sau încearcă vinuri din mult-apreciata regiune Rioja, precum cele făurite din celebrul soi de struguri Tempranillo, faimoase pentru aciditate și caracterul echilibrat, ideal pentru învechire; sau gustă chiar vinurile delicioase din regiunea Toro, făcute din soiul Tinta de Toro.

LEVANTUL

SPANIOL

În regiunea faimoasă pentru paella, artificii și sărbătoarea Fallas din Valencia, vinurile nu sunt cu nimic mai prejos. Vinurile albe, precum cele Denominación de Origen din regiunea Valencia, sunt joviale, fructate, ușor de băut și integrat într-o petrecere.

 

Pentru cei care sunt și mai selectivi în alegerea băuturii preferate, regiunea Utiel-Requena oferă vinuri organice excepționale, în ton cu o tendință și o cerere care crește de la an la an.

ALB FĂRĂ

PERECHE

Paradisul vinurilor albe e în regiunea Rueda, recunoscută pentru sortimentele fresh și aromatice. Dintre acestea, Verdejo este cel mai popular printre iubitorii de vinuri moderne și printre cei mai tineri.

 

O altă varietate care și-a găsit un cămin primitor sub soarele Spaniei este Sauvignon Blanc, apreciat mai ales pentru notele fine și catifelate.

 

Vinurile făcute din soiul Albariño, pe Coasta Oceanului Atlantic în regiunea DO Rias Baixas din provincia Galicia, sunt recunoscute pentru caracterul echilibrat și pentru că se potrivesc perfect cu peștele și cu fructele de mare.

 

Revenind în extravaganta regiune Cariñena, aici poți găsi și cele mai bune sortimente de Chardonnay DO din Spania.

CADOURI

ALESE

Cauți un cadou special? Alege vinurile Pago. Acestea au o identitate aparte și o calitate excepțională datorită procesului atent și meticulos de producție, climatului specific și solului în care cresc strugurii.

EXPERIENȚA

AUTENTITCĂ

Sunt multe motive să alegi un vin spaniol din selecția noastră. Varietatea mare de sortimente, gusturile deosebite și calitatea excepțională sunt doar primele motive pe care le-ar menționa un pasionat de vinuri. Dincolo de acestea sunt nuanțe mai subtile, dar care fac diferența. Vinurile noastre suprind adevărata esență a Spaniei și îți aduc aproape experiența autentică, fără să fie nevoie să călătorești tu după ele.